27 juni, 2019 admin

Socionomdagarna 2019 – Utställarintervju – Jessica Löfstrand, Folksam, Kundansvarig för Akademikerförbundet SSR

På plats under Socionomdagarna 2018 passade vi på att ställa några snabba frågor till Jessica Löfstrand från Folksam. Jessica arbetar som kundansvarig för Akademikerförbundet SSR. I intervjun nedan läser du Jessicas tankar och förväntningar om Socionomdagarna samt Folksams roll på plats som utställare.

Varför är ni med på Socionomdagarna?
Akademikerförbundet som anordnar Socionomdagarna är en viktig samarbetspartner till Folksam och vi vill med vår medverkan visa att vi finns för medlemmarna. Idag har de yrkesverksamma medlemmarna bland annat en obligatorisk inkomstförsäkring hos Folksam och nu har förbundet även utökat med en ny typ av försäkring som vi frontar med i år.

Hur har reaktionerna varit på den nya försäkringen?
Mycket positiva! Det är som jag nämnde en ny typ av försäkring – en juristförsäkring vilket bland annat innebär att man lättare kan få hjälp med juridisk rådgivning och det är förbundet bland de första ut med hos oss.

På vilket sätt känner ni att ni skapar värde genom att vara med på Socionomdagarna?
Just genom att visa att vi värderar vårt samarbete med Akademikerförbundet SSR och finns för medlemmarna.

Vilka frågor inom ämnet anser ni vara viktigast just nu?
Vi finns till för alla medlemmar oavsett befattning. Ska man se det viktigaste ur vår synpunkt så är det att vara tydliga gentemot medlemmarna om vilket skydd de har idag i Folksam och vad man möjligtvis skulle behöva komplettera med.

Hur tror du era tjänster kommer att ändras på sikt i förhållande till branschen?
Vi vill verka för att Akademikerförbundet SSR och deras medlemmar ska känna den trygghet medlemsnyttan ger och för det krävs ett gott samarbete mellan oss och förbundet.

Vad har ni sett fram emot mest inför dessa dagar?
Att få träffa alla medlemmar och även andra utställare. Plus att få se en föreläsning eller två, fantastiskt bra och viktigt upplägg i år.

Vad har varit bäst under mässan hittills?
Att det är en glad och god stämning. Vi gillar att hallen är bra uppbyggd och ganska lättöverskådlig och det är lagom med mingel. Det är mitt första år på plats och jag är positivt överraskad.

Och slutligen, jag antar att deltagarna visat uppskattning för er massagestol?
Ja, mycket! Massagestolen som ska visa och förstärka att man ska lämna det juridiska till dem som kan det och själv luta sig tillbaka, chilla och njuta av livet – har verkligen tjänat sitt syfte!