4 april, 2011 admin

Pär Johansson till Socionomdagarna 2011!

Pär Johansson

Foto: Johanna Syrén

Nytänkaren och entreprenören Pär Johansson har en enkel ledningsfilosofi: ”Inget är omöjligt – om man bara vågar tro på människor och ge dem en chans att utvecklas”.

Pär Johansson är grundare av och chef för Glada Hudik-teatern, teatergruppen där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare arbetar sida vid sida. Teatergruppen har rönt enorma framgångar och föreställningen Elvis har hittills setts av över 130 000 personer. Och framgångarna bara växer. Pär har förändrat vad som ses som möjligt när det gäller utveckling av människor och verksamheter. Han står för ett eget slags ledarskap.

Pär är flerfaldigt belönad för sina ledaregenskaper och en mycket uppskattad föreläsare. Hans föreläsning lämnar ingen oberörd, den är fylld av humor och värme om att tänja sina egna gränser, att hela tiden sträva lite längre och är en garanterad vitamininjektion. En bra blandning av allvar, skratt och teoretiska exempel. Pär gjorde det omöjliga möjligt då han startade Glada Hudik-teatern en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare. Han kommer i sin berättelse om resan med Glada Hudik-teatern tydliggöra hur det goda ledarskapet gentemot andra alltid tar sin början hos en människa och hur stora processer och resultat nås när man vågar konfrontera sin egen och andra människors okunskap och osäkerhet.

Utmärkelser:
2010 Årets föreläsare
2010 Årets KURage pristagare
2009 Tenzingpriset
2008 SAMHALLS Visa Vägen priset
2008 Årets Unga Chef
2007 Guldmasken

”Att bli sedd, behövd och tagen i anspråk är en mänsklig rättighet” utgör den ideologiska grunden för hans arbete och en sammanfattning av hans ledningsfilosofi.

Här kan du, fram till den 8 maj, se när Pär var med i Skavlan på SVT! http://svtplay.se/v/2316983/skavlan/del_4_av_13?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2324351/sb,p102975,1,f,-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *