8 juni, 2011 admin

Hej Magnus Callmyr!

Magnus CallmyrBerätta lite om dig själv, vad arbetar du med just nu?
Jag är ju utbildad dels inom det sociala området och dels inom strategisk företagsledning och konsulting vilket jag nu kombinerar i mitt egna företag. Jag arbetar med olika kompetensutvecklingsprojekt, och så jag skriver parallellt på två nya böcker som kommer ut under 2012.

Vad kommer din föreläsning under Socionomdagarna att handla om?
En av mina utgångspunkter är att vi måste ha mer kompetens inom den sociala sektorn, en liten del av den kompetensen (som är helt förbisedd i det publika samtalet i området) handlar om att vi måste förstå användarna av drogerna bättre. Det innebär att vi måste förstå drogerna bättre. Och för det behövs kunskap. Ett drogområde där kunskapen är väldigt liten rent generellt är de “nya” nätdrogerna. Min föreläsning ger grundkunskapen om dessa droger, men också ett rykande aktuellt nedslag i vilka droger som är populära nu, om nu regeringens nya lag inte lyckades…

Vilka frågor tycker du är viktigast inom det sociala fältet under det kommande året?
Att hitta en fungerande väg för området till följd av den dramatiska förändringen av det sociala fältet utifrån Missbruksutredningen. Snacka om organisationsförändringar om den går igenom… Men området behöver också vara ödmjukt inför att dagens organisation och politik har misslyckats.

Magnus Callmyrs föreläsning kan du lyssna till den 11 oktober klockan 12:15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *