15 februari, 2016 Ida Wikström

Socionomdagarna 2016 – Agendan börjar fyllas på!

susanna-alakoski

Susanna Alakoski. Foto: Sara Mac Key

Tiden går fort. Nu är det bara 9 månader tills Socionomdagarna 2016 går av stapeln! Planeringen är igång för fullt och i detta nu fylls agendan med spännande talare från hela landet! Eftersom ni säkert är nyfikna avslöjar vi några av namnen redan nu!

Susanna Alakoski – Susanna gjorde författardebut 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset och både blev pjäs och film. Sedan dess har Alakoski varit redaktör för ett flertal uppmärksammade antologier, skrivit ytterligare en roman, Håpas du trifs bra i Fengelset (2010), fyra barnböcker samt de två dagboksessäerna Oktober i Fattigsverige (2012) och April i Anhörigsverige (2015), där den sistnämnda sätts upp som pjäs på Stockholms Stadsteater våren 2016. Alakoski är socionom och utsågs år 2015 till hedersdoktor vid Fakulteten för hälsa och samhälle vid Malmö högskola.

Carl Åke Farbring – Lång klinisk erfarenhet från kriminalvård – anstalt och frivård; expert för programutveckling vid kriminalvårdens forskningsenhet. Författare, forskare, lärare i MI sedan 1999. Författare till 2 vetenskapligt ackrediterade program på MI-grund: BSF och Återfallsprevention. Publicerat ett flertal artiklar i svensk och amerikansk vetenskaplig litteratur. Översatt 3 av Millers och Rollnicks MI-böcker till svenska, medverkat i 2 amerikanska böcker och författat 3 böcker under eget namn – senast ”MI för Praktiker”, Natur och Kultur, 2015 (med Stephen Rollnick). På socionomdagarna kommer Carl Åke prata om MI för praktiker!

Erik Blennberger – Erik är teologie doktor och professor i etik vid Ersta Sköndal högskola. Han har bl. a. skrivit boken Bemötandets etik och nyligen lett arbetet med att utveckla en etisk kod för socialarbetare. Ledamot i Socialstyrelsens etiska råd. På Socionomdagarna kommer Erik tala om Etik för socialt arbete – ny etisk kod. Samt om Etik och psykoterapi, bland annat om Vilka etiska värden och normer aktualiseras i psykoterapi!

Susanne Rolfner Suvanto – Särskild utredare, Utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen. På Socionomdagarna kommer Susanne bland annat tala om förslaget på en nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre. Om området äldres psykisk ohälsa och varför det är ett bra exempel på hur vi ser på ”äldre” Samt hur vi med små medel kan åstadkomma stora saker!

Engagerande? Bra! För det kommer mera… Agendan uppdateras löpande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *