29 september, 2022 Ida Wikström

Författaren Susanna Alakoski, en av talarna på Socionomdagarna blir Moa Martinson-professor

Susanna Alakoski som kommer till Socionomdagarna för att tala under rubriken 1000 år av invandring, migration – då och nu, är sedan 2021 gästprofessor vid Linköpings universitet. Dessutom är hon den första att inneha professuren i Moa Martinsons namn.

Prisbelönta Susanna Alakoski är för den stora allmänheten mest känd för böckerna i Bomullssviten och som författare. Men hon är också mycket engagerad i olika sociala sammanhang och hon sitter bland annat i redaktionen för Socialvetenskaplig tidskrift. Innan författardebuten 2006 studerade hon till socionom.

Vi fick tips om Socialvetenskaplig tidskrift som ett bra ställe att förkovra sig och vill dela med oss kring detta där det finns många intressanta ämnen och uppslag inom sociala tema/forskning. Senaste numret tar bland annat upp barnperspektiv och ekonomiskt bistånd, barn och ungas uppfattningar om socialtjänsten samt unga kvinnor med intellektuell funktionsnedsättning.

Den 22 november har ni chansen att lyssna till Susanna Alakoski på Socionomdagarna.

Mer om Moa Martinson-professor

Mer om Socialvetenskaplig tidskrift