25 augusti, 2011 admin

Risk och behovsbedömning av unga lagöverträdare

Hej Therese Åström, socionom och doktorand, verksam vid FORUM, Centrum för psykiatriforskning, Karolinska Institutet!

Berätta lite om dig själv och vad du arbetar med!
Jag är socionom och har tidigare arbetat inom socialtjänsten både med utredning och behandling av framför allt unga som har begått brott eller har problem med aggressivt beteende. Just nu är jag doktorand på Karolinska Institutet, Centrum för Psykiatriforskning, FORUM, där jag arbetar med en studie om socialtjänstens utredningar och bedömningar av ungdomar som misstänkts för att ha begått allvarliga brott. Studien kommer att tillföra ny kunskap om socialtjänstens arbete med unga lagöverträdare.

Vad kommer din föreläsning handla om?
Min föreläsning kommer att handla om risk- och behovsbedömning av unga som har begått brott. Jag kommer att berätta om hur man kan arbeta strukturerat med beslutsstöd kring risk- och skyddsfaktorer för att fokusera ungdomens behov och rikta insatser mot de individuella riskfaktorer som en ungdom har, samt stärka eller utveckla en ungdoms skyddsfaktorer. Föreläsningen kommer att utgå från det strukturerade beslutsstödet SAVRY, Structured Assessment of Violence Risk in Youth.

Vilken annan föreläsning ser du själv fram emot mest att lyssna på under Socionomdagarna?
Jag ser fram emot socionomdagarna i dess helhet. Extra intressant ska det bli att lyssna till föreläsningen om beslutsstödet ERASOR som används vid sexualiserade beteendeproblem. Föreläsningen om en trygg och säker HVB-vård känns också väldigt angelägen.

Therese Åström föreläser den 11 oktober klockan 09:40.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *