15 april, 2013 admin

Lär känna våra talare på Socionomdagarna 2013: Lotta Åberg

Vad heter du?Lotta-Aberg
Lotta Åberg, och jag är socionom, handledare i psykosocialt arbete, utbildare och processledare.

Vad jobbar du med?
Jag handleder personalgrupper inom socialtjänsten, inom behandling, skola och andra grupper. Utbildar i MI på högskola och ger även utbildningar för personalgrupper samt åt kommuner, landsting och polis. Föreläser om förändring och motivation och om bemötande.

Vad kommer din föreläsning under Socionomdagarna 2013 att handla om?
Jag kommer att prata om hur det kommer sig att det kan vara lättare att vara förstående, innkännande och icke-dömande mot sina klienter än mot sina nära och kära och hur vi som socialarbetare kan ändra på detta!

Ser du fram emot att lyssna på någon annan föreläsning under Socionomdagarna?
Ja, jag hoppas få lyssna på Renate Minas forskning om socialpolitik och ämnet ”Vägar ur långvarigt socialbidragstagande”. Även Poul Perris ”All you need is love” och Anna Hollanders föreläsning om förändringar i SoL.

Är det första gången du deltar, eller har du varit med förut?
Jag har haft förmånen att få föreläsa vid Socionomdagarna en gång tidigare för två år sedan och tycker att det är ett fantastiskt forum som bjuder in till många spännande möten och hoppas på detta även i år.

Har du något övrigt att tillägga?
Ser fram emot årets dagar och hoppas träffa på många gamla bekanta och förhoppningsvis även nya!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *