19 oktober, 2016 Ida Wikström

Socionomdagarna 2016 – Intervju med John Franco

john-francoJohn Franco jobbar idag som polis. Kom till Sverige som 9 åring och levde under flera år som gömd flykting. Han växte upp i Stockholm och hade vänner som valde den kriminella vägen. Själv blev John polis och arbetar idag även med ungdomsfrågor rörande hur man får ungdomar från segregerade områden att välja den rätta vägen, att tro på sig själva! Hans arbete har prisats med stipendium från Kungen och han utnämndes till Svensk hjälte i egenskap av eldsjäl.

 

 

 

 

Vi ställde 3 snabba frågor till honom inför sin medverkan på Socionomdagarna:

  • Kan du ge oss ett litet smakprov på vad du kommer prata om, förutom det man kan läsa i programmet?
  • Jag kommer att bl.a. prata om vikten av att hitta en miljö där ens engagemang är uppskattat men också att engagemanget och resultatet av ditt engagemang stärks av motgångar.

  • Du har utnämnts till Svensk hjälte i egenskap av eldsjäl – vad betyder det för dig?
  • Det var en fantastisk känsla att stå på scen och ta emot ett så prestigefyllt utmärkelse inför svenska folket. Det var ett fint kvitto på att det är värt att göra det lilla extra för en utsatt människa eller någon som har bett om hjälp. Det var också ett kvitto på att människor ser och uppskattar det engagemanget man har. Därför valde jag att börja föreläsa om engagemang och att det i många lägen är den avgörande faktorn för att lyckas nå fram till någon.

  • Vad vill du att deltagarna tar med sig hem från din föreläsning?
  • Att man enklare når en annan människa om man utgår ifrån den relationen som man har byggt upp än från maktpositionen man företräder.

John avslutar med att säga ”Det känns väldigt roligt att få vara med på Socionomdagarna och förhoppningsvis vara en inspirationskälla för deltagarna.”

John Franco föreläser på pass 1C – Engagemang som avgörande faktor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *